سلام🌹
زندگیتان پر از آرامش و سلامتی🍀
✔موکلین بارها بهم مراجعه کردن و راجع به حقوقات آپارتمان نشینی🏢 گلایه و شکایت داشتن
🔸️در این قسمت به موارد اساسی و حقوقات آپارتمان نشینی میپردازیم
🟣توجه داشته باشید یک مجتمع مسکونی آپارتمانی، از بخشها و قسمتهای مختلفی تشکیل شده است.
👈برخی از قسمتها مورد استفاده انحصاری مالکان است
👈برخی دیگر مورد استفاده عموم مالکان است
🆗️ الان مقرراتی که بر هر یک از این دو بخش حاکم است چه تفاوتی باهم دارند⁉️
✅بخشهای اختصاصی ساختمان
آن قسمتی از ساختمان که به وسیله مالک یا کسی که از مالک اجازه دارد، به صورت انحصاری مورد استفاده قرار میگیرد، قسمتهای اختصاصی آپارتمان نام دارد. از نظر قانونی نیز، بخشهای اختصاصی ساختمان اینگونه تعریف شده است: “قسمتهایی از بنا اختصاصی تلقی میشود که عرفاً برای استفاده انحصاری شریک ملک معین یا قائممقام او تخصیص یافته باشد.”
به علاوه، سند رسمی مالکیت که بعد از خرید یک آپارتمان صادر میشود، یکی از مستنداتی است که آن قسمت از آپارتمان را که در ملکیت اختصاصی مالک است، نشان میدهد. و مشخصات کامل قسمت اختصاصی از لحاظ حدود طبقه، شماره، مساحت قسمتهای وابسته، ارزش و… در سند مالکیت بیان میدارد
✅قسمتهای مشترک (مشاعی)
آنچه آپارتمان را از سایر املاک دیگر متفاوت میکند، وجود قسمتهایی است که مالکیت آن بین مالکان قسمتهای اختصاصی آپارتمان مشترک است. از یک سو قواعدی که بر این قسمتها حاکم است، با قواعدی که بر معابر عمومی مثل کوچهها و خیابانها حکومت میکند، فرق دارد. زیرا که قسمتهای مشترک یک آپارتمان، ملک مشترک تمام مالکان آپارتمان است و دیگران در آن حقی ندارند. از سوی دیگر این نوع مالکیت با مالکیت قسمتهای اختصاصی متفاوت است، چرا که اعضای مجتمع نمی توانند هر گونه استفادهای از آن بکنند و این استفاده باید با اجازه سایر شرکاء باشد.
✳به طور کلی زمین و اسکلت ساختمان از جمله قسمتهای مشترک ساختمان است، همچنین تأسیسات قسمتهای مشترک از قبیل چاه آب و پمپ، منبع آب، مرکز حرارت و تهویه، کنتورها، تلفن مرکزی، انبار عمومی ساختمان، اتاق سرایدار، دستگاه آسانسور و محل آن، چاههای فاضلاب، لولهها از قبیل لولههای فاضلاب، آب، برق، تلفن، حرارت مرکزی، تهویه مطبوع، گاز، نفت، هواکشها، لولههای بخاری، گذرگاههای زباله و محل جمعآوری آن، همه جزو قسمتهای مشترک ساختمان است.
حقوق هر مالک در قسمت اختصاصی و سهم او در قسمتهای مشترک آپارتمان را نمیتوان از یکدیگر جدا کرد. در صورت انتقال قسمت اختصاصی ملک، قسمت مشترک نیز وابسته به آن منتقل میشود. بنابراین هیچ مالکی نمیتواند مالکیت خود را در راهروها یا انباری جداگانه به دیگری واگذار کند، بلکه مالکیت بخشهای اختصاصی و عمومی به یکدیگر متصل هستند.
❓❓❓سوالات مربوط به مسائل آپارتمان نشینی در قسمت بعدی کامل به عرض می رسانم
💠وکیل پایه یک دادگستری و مشاورحقوقی ژیلاقهرمانی