ضرورت ضمانت اجرا در تنظیم قرارداد
امروزه باتوجه به پیشرفت روابط مالی و حقوقی افراد، ضرورت تنظیم یک قرارداد مکتوب، جامع و مانع بیش از پیش احساس می شود بطوری که تعهدات افراد در قبال یکدیگر شکل قراردادی به خود گرفته و به جرات می توان گفت که هیچگونه معامله ای بدون تنظیم یک قرارداد هرچند به شکلی ساده انجام نمی پذیرد.
در این اثنا افراد بدلایل متعددی از مراجعه به اشخاص متخصص در زمینه تنظیم قرارداد ها خودداری می کنند که این موضوع ضررهای زیاد و جبران ناپذیری به اشخاص حقیقی یا گاها حقوقی وارد می آورد. از جمله این موارد می توان به عدم تمایل افراد به صرف هزینه جهت تنظیم یک قرارداد کامل یا عدم اتلاف وقت (به تعبیر خود این افراد) و تسریع در معاملات می توان ذکر کرد که با وجود امکان اختلافات متعددی که بعدا حادث می شود صرف هزینه و زمان معقول تر از آن بنظر می رسد.
- به دلایل بیان شده در فوق معاملات به شکل بسیار ساده و با قراردادهایی که خود طرفین تنظیم میکنند منعقد می گردد که این موضوع باتوجه به عدم آشنایی به مباحث حقوقی و قانونی انجام می گیرد. از این رو طرفین در قراردادها اقدام به درج شروط و مطالبی می نمایند که یا واقعیت حقوقی و قانونی نداشته و به اساس قرارداد لطمه وارد می نماید و یا تعهداتی بدون درج هیچگونه ضمانت اجرا در نظر گرفته می شود که هیچگونه فایده ای برای متعهدله نداشته و نخواهد داشت.
- ضرورت در ج ضمانت اجرا در قرارداد ها به نحوی است که بدون وجود ضمانت اجرا قرارداد معنا پیدا نمی کند.چراکه شروط و تعهدت مندرج در قرارداد زمانی کارایی خود را خواهند داشت که در صورت تخلف از آن ها ضمانت اجرا قراردادها حقوق مشروط له یا متعهد له را تضمین بکند. از این رو باید در نظر داشت که هر شرط یا تعهدی که در قرارداد در نظر گرفته می شود می بایست یک نوع ضمانت اجرا متناسب با تخلف از آن شرط یا تعهد نیز درنظر گرفته شود.
- نمونه مهمی از ضمانت اجرا قراردادی را می توان به (فسخ تمام یا قسمتی از قرارداد،جبران و پرداخت خسارت، تعلیق قرارداد، توقیف تضمین طرف قرارداد و.......) اشاره نمود.
در پایان باید به این امر اشاره کرد که تنظیم قرارداد یک کار کاملا تخصصی است و نیاز به افراد متخصص دارد و حتی قراردادهای از پیش نوشته شده ای مانند قرارداد های موجود در مشاورین املاک و خودرو وحی منزل نبوده و قابل تغییر می باشد.