ازدواج مجدد زوج
۱: اولین شرط برای ازدواج مجدد برای مرد رضایت همسر اول او می باشد. در صورتی که همسر اول رضایت کامل از انجام این کار را داشته باشد و این رضایت را مکتوب نماید مرد می تواند آن را به دادگاه ارائه نموده و بعد از تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد اجازه نامه را از دادگاه اخذ نماید.
۲: قادر نبودن زن به انجام وظایف زناشویی در قبال همسر خود و ناتوانی جنسی. علاوه بر این زن ممکن است از لحاظ جنسی هیچ گونه عیب و ایرادی نداشته باشد اما مایل به تمکین از شوهر نشود در چنین حالتی نیز مرد می تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد را تنظیم و روانه دادگاه نماید.
۳: از دیگر شرایط مهم که منجر به تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد خواهد شد. بیماری لاعلاج و جنون زن می باشد. بر اساس ماده ۸ قانون اگر زن به این نوع بیماری مبتلا باشد مرد می تواند نسبت به تجدید فراش اقدام نماید.
۴: مورد بعدی زمانی خواهد بود که زن بنا به دلایلی خاص محکوم به حبس شود که زمان آن از ۵ سال بیشتر باشد و یا این که زن محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان جزای نقدی شده باشد و او از پرداخت آن اظهار ناتوانی کند و به ناچار مجبور به گذراندن حبس شود مرد می تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد را تنظیم و بر اساس آن عمل نماید.
۵: هر نوع اعتیاد زن که زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار داده باشد و یا سبب به خطر افتادن زندگی و جان مرد شده باشد. در این حالت نیز مرد مجاز به تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد خواهد شد.
۶: عقیم و نازا بودن زن و همچنین ترک خانه شوهر بدونه دلیل موجهی از دیگر دلایل و شرایط طرح دادخواست مزبور از طرف مرد می باشند.
نکته: گاهی ممکن است زن بر اثر اتفاق و یا حوادثی و یا به صورت خود خواسته مفقودالاثر شود. در این حالت مرد می تواند با ارائه ادله کافی و همچنین مدارک و شواهد لازم و محکم مبنی بر مفقود الاثر شدن زن بر اساس ماده ۱۹۲۹ قانون عمل کرده و دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد را تسلیم دادگاه نموده و از دادگاه اجازه ازدواج مجدد خود را کسب نماید.