تخصص : خانواده
سلام.خسته نباشید.خانوم برای طلاق با مهریه و حضانت فرزند باید چه شرایطی داشته باشن تا مقبول دادگاه باشه؟ واینکه برای رسیدگی نکردن مرد به مخارج همسرش کجا باید شکایت و رسیدگی بشه؟
سلام
در صورتی که مرد اعتیاد داشته باشد، یا حداقل ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب زندگی مشترک را ترک کرده باشد بدون عذر موجه ،یا به حبس پنج سال یا بیشتر محکوم شده باشد،ابتلا به بیماری صعب العلاج یا روانی،ضرب و شتم زوجه و سورفتار زوج.... در هر حال احراز این شرایط با دادگاه است و اینکه در طلاق به درخواست زوجه حتی اگر ادله مورد قبول دادگاه باشد باز هم زوجه باید بخشی از مهریه را در دادگاه در ازای طلاق ببخشد.
مخارج همسر هم اگر منظور نفقه یعنی خوراک، پوشاک، مسکن و درمان زوجه باشد زوجه میتواند هم شکایت کیفری ترک انفاق مطرح کند و یا دادخواست مطالبه نفقه بدهد که انتخاب بین این دو راه بستگی به شرایط فرد دارد.
با سلام،مهریه را هر زمانی می توان مطالبه کرد(اگر عندالمطالبه باشد)و برای طلاق اگر وکالت در طلاق ندارید یا امکان طلاق توافقی نیست باید عسر و حرج خود را ثابت کنید حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است و بعد از آن در مورد دختر تا ۹ سالگی با پدر و در مورد پسر تا ۱۵ سالگی با پدر است و سپس با تمایل فرزند برای نفقه هم امکان شکایت کیفری تحت عنوان ترک انفاق هست و هم شکایت حقوقی مطالبه نفقه شما هممی توانید نفقه معوقه و هم نفقه جاریه خود را حقوقی مطالبه کنید و همچنین تا زمانی که حضانت فرزند با شماست بابت مطالبه نفقه فرزندتان نیز میتوانید دادخواست دهید تا توسط کارشناس نفقه تعیین گردد.
سلام .زن اگر وکالت در طلاق نداشته یا توافقی بامرد دراین خصوص نداشته باید عسروحرج خود را(تخلف مرد را از یکی از شروط 12گانه مندرج در سند نکاحیه)راثابت کند تا مورد موافقت دادگاه قرارگیرد برای نفقه دادخواست نفقه از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شود واگر بیش از 6ماه است بااستناد به دلایلی ترک انفاق شکایت کنید بابت مهریه اگر عندالمطالبه باشد درهرزمانی قابل مطالبه است وبابت حضانت تا7سالگی بامادر است مگر وکالت تام بگییرید یا اینکه عدم صلاحیت مرد راااثبات کنید
سلام
مهریه حق مسلم زن است و نیاز به شرایط خاصی ندارد. برای نفقه معوقه و حال نیز با دادخواست به خواسته مطالبه نفقه در دادگاه خانواده باید اقدام شود. طلاق به درخواست زوجه نیز با دلایل محکمهپسند با مواردی که در قانون برشمرده شده است که از جمله آنها عسر و حرج است میتواند طلاق خود را به اصطلاح بگیرد.
سلام مهریه حق زن هست در هر شرایطی و همچنین حضانت فرزند تا هفت سالگی ، اما برای طلاق زن باید وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر داشته باشد یا عسر و حرج خود یا تخلف همسر را در یکی از شروط عقدنامه را در دادگاه اثبات کنه ، برای نفقه و مخارج زندگی زن باید اثبات کند علیرغم داشتن تمکین عام و خاص مرد نفقه را پرداخت نمیکند
باسلام .
در مورد مهریه، اگر عندالمطالبه باشد درهرزمانی قابل مطالبه است و نیاز به شرایط و دلیل خاصی ندارد که میتوانید از طریق اجرای ثبت(ابتدا دفترخانه ثبت عقد نکاح)اقدام کنید.
در مورد طلاق، با عنایت به ماده 1133 قانون مدنی که حق طلاق را مختص مرد بیان کرده است بنابراین اگر شما وکالت در طلاق نداشته باشید ،باید عسروحرج خود را به موجب تخلف مرد را از یکی از شروط 12گانه مندرج در سند نکاحیه( استنكاف شوهر از دادن نفقه به مدت 6 ماه، ابتلای زوج به امراض صعبالعلاج، جنون زوج، محكومیت شوهر به حكم قطعی به مجازات 5 سال حبس یا بیشتر و ... ) راثابت کند تا مورد موافقت دادگاه قرارگیرد
درمورد نفقه، دادخواست نفقه از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شود واگر بیش از 6ماه نفقه پرداخت ننموده است بااستناد به دلایلی شکایت کیفری ترک انفاق کنید (دادخواست حقوقی مطالبه نفقه هم مطرح نمائید)
درمورد حضانت ، تا7سالگی بامادر است مگر اینکه شوهرتان به شما وکالت محضری دهد یا اینکه عدم صلاحیت مرد در داشتن حضانت را در دادگاه اثبات کنید
سلام.برای طلاق مصادیق عسر و هرج که بسیار متعدد است و همچنین احراز شرایط ضمن عقد میتوان استفاده نمود.برای نفقه دادخواست مطالبه ی نفقه از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدامنمایید.
سلام و درود
طلاق، مهریه و حضانت سه مقوله جداگانه هستند و هر کدام احکام خود را دارند.
در خصوص طلاق چنانچه امکان توافق نباشد زوجه باید یکی از مصادیق عسر و حرج در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی را اثبات نماید در صورت اثبات دادگاه حکم به طلاق صادر خواهد کرد .
راجع به مهریه نیز در صورتی که زوجه ناشزه نباشد به عبارت بهتر تمکین نماید زوجه هر وقت که اراده کرد می تواند آن را از طریق دادگاه خانواده مطالبه نماید و در واقع یک طلب است.
در خصوص حضانت فرزندان تا سن ۷ سالگی حضانت با مادر است و بعد از آن تا سن بلوغ چنانچه پسر باشد ۱۵ سال اگر دختر باشد ۹ساله با پدر است. البته بعد از ۷ سال در صورت اختلاف دادگاه خانواده با توجه به مصلحت طفل تعیین تکلیف میکند که حضانت با پدر باشد یا مادر .
در مورد پرداخت مخارج زندگی بایدگفت نفقه زوجه چنانچه ناشزه نباشد یعنی تمکین نمایند بر عهده شوهر است و در صورت عدم پرداخت نفقه زوجه میتواند دادخواست مطالبه نفقه بدهد و هم میتواند در دادسرای عمومی و انقلاب محل سکونت خود شکایت ترک انفاق مطرح کند.
سلام
اگر بتوانید عسروحرج خود را به دادگاه اثبات نمایید می توانید با حفظ حقوق مالی خود طلاق بگیرید. در خصوص حضانت فرزند هم مادر سن 7سالگی اولویت دارد اعم از اینکه فرزند دختر باشد یا پسر بعد از سن ۷ سالگی هم دادگاه با رعایت مصلحت طفل حضانت او را می تواند به هر یک از پدر یا مادر واگذار نماید. در خصوص نفقه خودتان و فرزندتان هم می توانید دادخواست مطالبه نفقه تقدیم نماید یا اینکه شکایت کیفری با عنوان ترک انفاق مطرح نمایید.
تصحیح بخشی از پاسخ
انچه که گفته شد زوجه باید ناشزه نباشد ناظر به نفقه است و مهریه در هر شرایطی
طلب زوجه بوده و ارتباطی به ناشزه بودن یا نبودن او ندارد.و سهو تایپی بوده که به شرح فوق اصلاح میگردد.
خانواده
پاسخ ها (8)
خانواده
پاسخ ها (7)
خانواده
پاسخ ها (6)
خانواده
پاسخ ها (6)
خانواده
پاسخ ها (10)
خانواده
پاسخ ها (9)
خانواده
پاسخ ها (9)
خانواده
پاسخ ها (11)
خانواده
پاسخ ها (8)
خانواده
پاسخ ها (9)
سیده فاطمه عسگرپور
1401/09/09-19:45:43