تخصص : ارث
با سلام و احترام
اموال پدرمان در سال ۹۷ بصورت توافقی بین کلیه وراث تقسیم و به امضای همگی در یک سند عادی رسیده است . یکی از وراث بعد از گذشت ۵سال درخواست تحریر ترکه داده ، ما نظریه کارشناسی که طبق اظهارات خواهان بوده را قبول نداشتیم چون با واقعیت مطابق نبود ولی چون اموال مان تقسیم شده بود هزینه کارشناس ۳نفره را پرداخت نکردیم و خواهان توقف تحریر ترکه بودیم . در دادنامه نظریه کارشناسی اول ملاک قرار گرفت ، اگر خواهان با توجه به نظریه کارشناسی درخواست تقسیم اموال را بدهد ایا با وجود تقسیم نامه قبلی خواهان میتواند دوباره اموال تقسیم شده را مجدد تقسیم کند ؟ ما اموال خود را در این مدت تغییر کاربری داده و هزینه های زیادی نموده اییم .
با سلام
باید در جواب درخواست تحریر ترکه تقسیم نامه قبلی را ارایه میدادید.
الان نیز میتوانید تقسیم نامه سابق را ارایه دهید و از تقسیم مجدد جلوگیری کنید مگر اینکه خواهان ادعای بطلان تقسیم نامه سابق را داشته باشد.
بادرود
دقت بفرمایید که اگر تقسیم اموال در سال ۹۷ به توافق کلیه وراث انجام شده و این تقسیم در قالب یک سند عادی به امضاء رسیده باشد، به شرطی که همه وراث در زمان امضاء عاقل و بالغ و با اراده باشند، این تقسیم نامه دارای اعتبار قانونی است و باید محترم شمرده شود.
درخواست تحریر ترکه از سوی یکی از وراث میتواند به دلایلی از جمله اختلافی که در باب میزان و نوع اموال به وجود آمده باشد، مطرح گردد. در چنین حالتی، دادگاه معمولاً نظریه کارشناسی را جهت شفافسازی وضعیت اموال و سهم هر وارث دریافت میکند.
اگر خواهان با توجه به نظریه کارشناسی جدید درخواست تقسيم مجدد اموال را مطرح کند، ممکن است دادگاه بر اساس شرایط و مستندات هر كدام از طرفین تصمیمگیری کند. اما اگر شما با استناد به تقسيم نامه قبلی و تغییر کاربری اموال به مستندات قوی دادگاهی و قانونی داشته باشید، احتمال اینکه دادگاه به نفع شما رأی بدهد وجود دارد.
با سلام،خیر نمی تواند مگر در خصوص ابطال تقسیم نامه دادخواست دهد و رای قطعی به نفعش صادر شود
باسلام تازمانی که تقسیم نامه قبلی ابطال نشود امکان صدور رأی به تقسیم مجدد ارث وجود ندارد
سلام
تقسیمنامه به قوت خود باقی است و از اعتبار و ارزش قانونی بهرهمند است. آن ورثه اگر اعتراضی به تقسیمنامه داشت بایستی ابتدا دعوی مبنی بر ابطال تقسیمنامه را مطرح مینمود.
درود، تقسیم نامه به قوت خود باقی است و از اعتبار و ارزش قانونی برخوردار است. آن ورثه اگر اعتراضی به تقسیم نامه داشته بایستی ابتدا دعوی مبنی بر ابطال تقسیم نامه را مطرح می نمود.
ارث
پاسخ ها (9)
ارث
پاسخ ها (10)
ارث
پاسخ ها (10)
ارث
پاسخ ها (8)
ارث
پاسخ ها (2)
ارث
پاسخ ها (6)
ارث
پاسخ ها (4)
ارث
پاسخ ها (3)
ارث
پاسخ ها (12)
ارث
پاسخ ها (3)
فاطمه احمدی
1403/07/02-10:26:02