تخصص : ارث
با سلام . پدرم سال۹۲فوت شدن و ما سال ۹۸اموال را بصورت توافقی بین همه ی وراث و طی یک تقسیم نامه عادی تقسیم کردیم وهمه امضا زدن.
من وبرادرم نیمی از سهم الارث خودمون را تغییر کاربری دادیم .الان بعد از ۵سال یکی از وراث مجدد درخواست تحریر ترکه داده .با توجه به تقسیم نامه من و دونفر از وراث تمایلی به ادامه تحریر ترکه نداریم و از طرفی نظریه کارشناسی اول را هم قبول نداشتیم و اعتراض زدیم . اگر ما پول کارشناسی ۳نفره را ندیم چه اتفاقی میفته ؟ ایا برادرم با تحریر ترکه میتونه تقسیم نامه را باطل کنه؟
تقسیم نامه عادی طبق اصل لزوم قراردادی، لازم التباع میان وراث بوده و هیچ یک از آنها نمی توانند آن را برهم بزنند مگر آنکه همه ی آن ها با انحلال آن موافقت کرده یا اختیارات قانونی به یکی از آنها برای ابطال تقسیم نامه عادی داده شده باشد.مطابق ماده ۵۹۹ قانون مدنی در این باره مقرر می دارد تقسیم بعد از آنکه صحیحاً واقع شد لازم است و هیچیک از شرکاء نمی تواند بدون رضای دیگران از آن رجوع کند. شما چه دعوایی متقابلا طرح نمودید؟ اگر طرفتان ابطال تقسیم را خواسته دفاع نمایید. در خصوص عدم اعتراض به نظریه کارشناس آن نظریه قطعی میشود و طبق آن رای صادر میکردد.اما تقسیم ماترک طبق توافق طرفین در تقسیمنامه است و الزامآور بودن آن برای تمامی ورثه وجود دارد.
سلام تقسیم نامه جز عقود لازم است وبراحتی قابل بر هم زدن نیست در دفاع جلسه رسیدگی تحریر ترکه به تقسیم نامه اشاره نمایید
با سلام
تقسیم نامه که حاصل توافق همه وراث است قابل برهم زدن نیست مگر با توافق همه وراث و اثبات بطلان آن به راحتی ممکن نیست مگر تحت شرایطی
باسلام درصورت اثبات موارد بطلان مانند اینکه تقسیم به غلط واقع شده باشد،تقسیم توأم با اختلاط مال غیر باشدویادر حصه هر یک از شرکا عیبی ظاهر شود که حین التقسیم آگاه به آن نبوده اندمطابق قانون امکان پذیر می باشد
سلام
تقسیم نامه از اعتبار و ارزش قانونی برخوردار است و در جلسه رسیدگی به آن استناد نمائید.
درود، تقسیم نامه از ارزش قانونی برخوردار است و در جلسه رسیدگی به آن استناد کنید.
با سلام،با توجه به اینکه تقسیم نامه با امضا و توافق وراث تحصیل شده،اصل بر صحت و لزومش است و فقط تحت شرایط خاصی که در قانون آمده قابل ابطال است.لذا بعد ار امضای همه وراث نمی توان بالکل آنرا نادیده گرفت و دادخواست تحریر ترکه داد شما به استناد همین تقسیم نامه امکان دفاع دارید.
سلام اصل برصحت تقسیم نامه است
بادرود
مستحضر باشید که در این وضعیت، اگر شما و برادر شما تمایلی به ادامه تحریر ترکه ندارید و تقسیمنامه قبلی را قبول دارید، میتوانید از حقوق خود دفاع کنید. عدم پرداخت هزینه کارشناسی از سوی شما ممکن است باعث تأخیر در روند تحریر ترکه شود، اما بهطور مستقیم نمیتواند تقسیمنامه را باطل کند. برادر شما نمیتواند بهتنهایی تقسیمنامه را باطل کند، مگر اینکه بتواند دلایل قانونی معتبر برای این کار ارائه دهد. اگر تقسیمنامه عادی به امضای تمامی وراث رسیده باشد و هیچ یک از وراث به آن اعتراض نداشته باشند، این تقسیمنامه از نظر قانونی معتبر است.
باسلام درصورت اثبات موارد بطلان مانند اینکه تقسیم به غلط واقع شده باشد،تقسیم توأم با اختلاط مال غیر باشدویادر حصه هر یک از شرکا عیبی ظاهر شود که حین التقسیم آگاه به آن نبوده اندمطابق قانون امکان پذیر می باشد
ارث
پاسخ ها (10)
ارث
پاسخ ها (10)
ارث
پاسخ ها (10)
ارث
پاسخ ها (8)
ارث
پاسخ ها (2)
ارث
پاسخ ها (6)
ارث
پاسخ ها (4)
ارث
پاسخ ها (3)
ارث
پاسخ ها (12)
ارث
پاسخ ها (3)
سمانه سبزی کار
1403/06/19-14:09:03