تخصص : سایر امور حقوقی
سلام وقت بخیر
من موجر هستم در زمان قرارداد ملک دچار آتش سوزی شده و خسارت وارد شده است و مستاجر حاضر به پرداخت خسارت نیست و ملک را تعمیر نمیکند.
مستاجر اظهارنامه داده که موجر از تحویل گرفتن ملک امتناع میکند و موظف است ظرف مدت ۴۸ ساعت ملک را از مستاجر تحویل بگیرد و پس از کسر اجاره های معوقه، مبلغ باقی مانده ودیعه رهن را مسترد نماید و هیچ اشاره ای به خسارت آتش سوزی نکرده است و اعلام کرده از زمان مشاهده اظهارنامه در مورد ملک هیچگونه مسولیتی ندارد.
درخواست کارشناس رسمی دادگستری جهت تعیین خسارت وارده بدم و بعد تامین دلیل بگیرم، سپس ملک را از مستاجر تحویل بگیرم؟
آیا مستاجر هیچگونه مسولیتی در قبال ملک ندارد و میتواند تاخیر تادیه بگیرد؟
بادورد
خدمتتان عرض شود که در این شرایط، اگر خسارت ناشی از آتشسوزی به دلیل قصور یا عدم مراقبت مستاجر باشد، او باید پاسخگو باشد.لذا مستاجر مسئولیتهایی نسبت به خسارتهای وارده به ملک دارد.
درخواست کارشناس رسمی دادگستری برای تعیین خسارت یک اقدام مناسب است و میتواند به شما در مستند کردن خسارتها کمک کند. همچنین تأمین دلیل میتواند به شما در اثبات خسارت و وضعیت ملک کمک کند.
باسلام دادخواست تأمین دلیل مطرح نمایید تامیزان خسارات وارده را تأیید کرده سپس اقدام به مطالبه خسارت نمایید
به نام پروردگار دادگستر
کاربر محترم وکیل تیک
با درود
توجه کنید؛ چنانچه آتش سوزی حاصله مستند به فعل مستاجر باشد در فرض پرسش شما با طرح دادخواست تامین دلیل و مشخص شدن میزان خسارت میتوانید پس از آن اقدام به طرح دعوای مطالبهی خسارت نمایید.
همواره پیروز باشید
سلام در صورتی که اتش سوزی مستند به فعل مستاجر باشد وی موظف به جبران خسارات است بهتر است ابتدا به ساکن نسبت به تامین دلیل اقدام کنید و بعد دعوای مطالبه خسارت را علیه مستاجر اقامه نمایید در نظر داشته باشید اثبات رابطه سببیت بین اتش سوزی و عمل مستاجر در این دعوا مهم است
درود بر شما
۱_ مطابق قانون شما الزامی به پاسخ به اظهارنامه ارسالی از سوی مستاجر ندارید.
۲_ مطابق قواعد «مسئولیت مدنی» شما با اثبات رابطه سببیت بین فعل مستاجر آتش سوزی، میتوانید خسارت وارده را مطالبه نمایید.
۳_ اخذ نظریه کارشناس رسمی دادگستری در «تامین دلیل»، میتواند هم در جهت علت آتش سوزی و هم صورتبرداری از موارد خسارت به شما کمک کند. (البته در نظر داشته باشید طبق رویه جدید برخی از شوراهای حل اختلاف، ارزیابی خسارت صورت نمیگیرد بلکه فقط صورت برداری نجام میگردد)
موفق باشید
سلام چنانچه آتش سوزی حاصله مستند به فعل مستاجر باشد در فرض پرسش شما با طرح دادخواست تامین دلیل و مشخص شدن میزان خسارت میتوانید پس از آن اقدام به طرح دعوای مطالبهی خسارت نمایید.
سلام
از باب قاعده تسبیب و همچنین با توجه به مواد ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی مستأجر بایستی هزینه خسارتی که به ملک وارد آورده را پرداخت نماید.
درود، از باب تسبیب و ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی مستاجر بایستی هزینه خساراتی که به ملک وارد آورده را پرداخت نماید.
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (4)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (5)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (3)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (3)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (7)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (2)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (1)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سید اشکان جلالی چیمه
1403/06/15-18:15:24