سلام همسرم دادخواست استرداد جهیزیه داد و تو دادگاه من قبول کردم که جهاز آورده و الان حکم قطعی دادن برا بردن جهیزیه حالا من خونه نبودم همسرم اومده یه سری وسایل رو برده به منم هیچ رسیدی نداده من الان چیکار میتونم بکنم؟ میشه درخواست اعسار داد؟ وضعیت پرونده رو هم تو سامانه زده مختومه شده. خواستم ببینم اونا میتونن جلب بگیرن یا چون تو ده روز اقدام نکردن نمیشه ضمن این که نیم عشر دولتی هم تعیین کردن برا اقدام نکردن تا ده روز
سلام
از توضیحات شما متوجه شدم که زوجه مقداری از وسایل خود را قبلا از منزل خارج نموده است در اینصورت شما ظرف کمتر از ۱۰ روز از صدور اجرائیه که به شما ابلاغ شده به شعبه اجرای احکام اعلام امادگی کنید که برای تحویل جهیزیه امادگی دارید و همچنین اعلام کنید که زوجه مقداری از جهیزیه را با مشخصات ..قبلا از منزل خارج کرده و اگر دلیلی هم بر ادعای خود دارید ضمیمه لایحه تقدیمی خود نمائید .
من شکایت اثبات زوجیت کردم ازمایش دی ان ای دادیمالانجوابش اومدهدطرفم اقرار همکرده قاصی چه حکمیمیده شنیدم فقط واسه شناسنامه بچه امکان حکم داره درسته پس تکلیف من چی میشه
درود
بنا به توضیحات نسبتا مختصر شما
ظاهرا قاضی محترم اقناع شده اند که ازدواج صورت گرفته و با لحاظ نمودن تست دی ان ای
بچه منتسب به زوج و زوجه است .
لذا اگر دادخواست شما اثبات زوجیت و اثبات نسب بوده
قاضی محترم حکم مقتضی را به نفع شما صادر می کند.
سلام خسته نباشید
اگر آقایی به خانم خود حق طلاق بدهد آیا مهریه به خانم تعلق میگیرد
درود
اعطای وکالت زوج به زوجه برای مطلقه نمودن خود مسقط حق زوجه بر مهریه نمی باشد
مگر اینکه زوجه برای متقاعد ساختن زوج برای اخذ این وکالتنامه حاضر به بری ء الذمه نمودن زوج از پرداخت مهریه شده باشد در اینصورت زوجه دیگر حقی بایت مطالبه مهریه ندارد.
با سلام
بنده بارها از همسرم کتک خوردم این بار رفتم وشکایت کردم وپزشک قانونی رفتم وتاکید شد که بدنم سیاه شده آیا همسرم میتواند کتمان کند چه کار کنم که شکایتم نتیجه داشته باشه ممنون
درود
نظر پزشکی قانونی صرفا مبین نوع و میزان جراحات و صدمات است .لذا می بایست دلایل دیگری از جمله شهادت شهود را نیز ضمیمه شکایت کیفری خودتان کنید تا محرز شود که زوجه شما را مورد ضرب و جرح قرار داده است .
دقت کنید حتی با فرض اثبات این ضرب و جرح معمولا قضات حکم به طلاق صادر نمیکنند
اگر ضرب و جرح و بدرفتاری زوج با شما مستمر می باشد از شهود بخواهید تا در این خصوص نیز شهادت دهند .
سلام خانمم مهریه گذاشته اجرا، آیا رهن خونه هم شامل مهریه میشه، میتونه توقیف کنه رهن خونه رو به قیمت 150 میلیون تومان هست؟
اگر پول رهن زیاد باشه مثلا برای خانه ایی در بالاشهر باشه در اینصورت باید منزل دیگری با رهن کمتر و در منطقه متوسط رو به پایین اجاره کنه و الباقی مبلغ رهن را به طلبکار بده
چون اصل بر پرداخت دیون است.
سلام وخسته نباشید. آیا چکی که تاریخش برای سال ۹۰ باشه میشه اقدام کرد وبه روز پول گرفت .تعداد ۴ فقره میباشد
سلام
بله شما می توانید نسبت به اصل مبلغ چک
و خسارت تاخیر تادیه ان از تاریخ سررسید لغایت وصول آن مستندا به رای وحدت رویه ۸۱۲ اقدام کنید.اما در نظر داشته باشید اگر چک را تاجر و برای امور و حوائج تجاری صادر کرده باشد در اینصورت مستندا به ماده ۳۱۸ در خصوص خسارت تاخیر تادیه دعوی شما با مرور زمان مواجه می شود.
سلام ببخشید من نسبت به دادنامه که موضوع ان مطالبه وجه چک و خسارت تاخیر تادیه چک پدرم از تاریخ سررسید تا زمان اجرای حکم محکوم شدم البته چک متعلق به پدرم بوده و ایشان فوت شده است و رای دادگاه تجدیدنظر قطعی شده بود.من دلیل فوت پدرم و اخذ گواهی عدم پرداخت بعد از فوت پدرم توسط دارنده چک از بانک گرفته شده بود بنا به ماده ۲۷ اجرای احکام مدنی جهت رفع ابهام لایحه ی به رئیس شعبه بدوی ارائه دادم قاضی درخواست را قبول و پرونده جهت رفع ابهام مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال شد.بعد از ان رای اصلاحی صادر شد نوشته بود خسارت تاخیر تادیه چک پدرم در صورت قبولی ترکه از زمان سررسید تا زمان فوت پدرم می باشد.میخواستم بپرسم رای اصلاحی صحیح است؟رد یا قبولی ترکه به خسارت تاخیر تادیه ارتباط دارد؟ممنون
سلام
رای اصلاحی دادگاه تجدیدنظر درسته
بله چون پدر فوت کرده از تاریخ سررسید تا زمان فوت صحیح می باشد.
اما در خصوص قسمت دوم سوال شما عرض شود که مستندا به ماده ۲۲۵ قانون امور حسبی دیون و حقوقی که بر عهده متوفی می باشد از ترکه داده می شود. بدین معنا که ورثه می توانند ترکه را قبول نکنند (رد کنند) تا به طلبکار داده شود .
و یا بلعکس مستندا به ماده ۲۴۰ قانون امور حسبی ورثه می توانند ترکه را قبول کنند که دیون متوفی را بپردازند.
در اینصورت مستندا به ماده ۲۴۸ قانون امور حسبی هریکاز ورثه مسئول اداء تمام دیون به نسبت سهم خود می باشند.
مخلص کلام اینکه؛ خسارت تاخیر تادیه دینی است بر عهده متوفی که اگر ورثه ترکه را قبول نکنند این دین از ترکه پرداخت می شود ولیکن اگر ورثه ترکه را قبول کنند تا بدهی متوفی را بدهند هریک از ورثه مسئول اداء تمام دیون به نسبت سهم خود هستند.
مثال :
فرض کنید متوفی ۲۰۰ میلیون تومان بدهی دارد
و ۱ ملیارد تومان از ترکه باقیمانده و ۵ نفر فرزند پسر متوفی این ترکه را قبول کرده باشند
در اینصورت هر کدام از ورثه مکلف به پرداخت ۴۰ میلیون تومان به طلبکار متوفی می باشند.
با تشکر🌹
سلام خسته نباشید الان همسرم مهریه اش گذاشته اجرا من می تونم تمکین بزنم من الان چیکار کنم راهنمایم کنید مهریه قسطی میشه با تشکر
درود
مطالبه مهریه و طرح دعوی تمکین دو بحث علی حده هستن.
زوجه در هر صورت ( چه تمکین کند چه نکند ) می تواند مهریه خود را مطالبه کند .
ولیکن طرح دعوی تمکین از جانب زوج برای زمانی است که زوجه بی دلیل منزل را ترک می کند.که درصورت صدور رای بر تمکین زوجه و عدم تمکین زوجه ، به زوجه نفقه جاری تعلق نمیگیرد ولیکن مسقط حق زوجه بر مهریه نیست.
سلام و تشکر از زحمات و سایت شما
اگر ملکی بین دونفر شراکت باشه بصورت مشاع... مثلا یک طبقه ساخته شده بصورت مشترک... یکی از شرکا ملک را بفرشد و شریک دوم راضی نباشد، آیا معامله درست است یا فسخ میشود بدلیل عدم رضایت شریک دوم.....؟خریدار هم میدانسته که ملک دو شریک دارد و هر دو باید امضا کنن...
درود
سوال شما در خصوص یک ملک مشاعی است
در اموال مشاعی مستندا به ماده ۵۸۱ قانون مدنی هریک از شرکاء می تواند تمام یا قسمتی از سهم خود را بدون اجازه شریک دیگر به ثالث بفروشد ولیکن مستندا به ماده ۵۸۱ تصرف در مال مشاعی می بایست با اذن و رضایت شریک مشاعی باشد.ولیکن اگر شریک علاوه سهم خود ، سهم شریک دگر را نیز فروخته باشد( تمام ملکرا فروخته باشد) بدیهی است معامله به نسیت سهم شریک فروشنده صحیح ولیکن به نسبت سهم شریک دگر غیر نافذ و فضولی است.و همانگونه که عرض کردم در هرصورت تصرف خریدار منوط به اذن شریک دیگر است.
نکته مهم اینکه بعضی از همکاران عزیز فرمودند که اگر شریک علاوه بر سهم خویش ، سهم شریک دیگر خود را فروخته باشد مرتکب جرم انتقال مال غیر شده است.در این خصوص رویه قضایی واحدی وجود ندارد. بعضا این عمل را مجرمانه دانسته و بعضا مجرمانه نمیدانند و البته که توضیح آن مفصل بوده و در این مقال نمی گنجد.
موفق باشید.
با سلام رای بدوی به صورت حکم به سود ما و رای تجدید نظر نقض رای بصورت قرار رد دعوی دو باره همان دعوی را طرح کردیم چون رای تجدید نظر قرار بود ولی قاضی امر مختومه داده آیا ری درسته و قرار رد دعوی مشمول امر مختو مه میشود دعوی تصرف عدوانی بود
سلام و درود
رای بدوی به نفع شما صادر گردیده ولیکن دادگاه تجدیدنظر قرار رد دعوی صادر نموده است بدیهی است که قرار رد دعوی مشمول اعتبار امر مختومه نمیشود ولیکن بررسی کنید که چرا قضات محترم دادگاه تجدیدنظر قرار رد دعوی صادر نموده اند!؟
قطعا ایراد شکلی وجود داشته و تا این ایراد مرتفع نشود امکان رسیدگی ماهوی به دعوی وجود ندارد.
لذا اگر رفع ایراد صورت گرفته است حتما به دادنامه صادره اعتراض کنید ولیکن اگر مجددا با همان ایرادی که پیشتر وجود داشته طرح دعوی نموده اید قطعا بر فرض نقض دادنامه بدوی ، مجددا دادگاه تجدیدنظر قرار رد دعوی صادر نموده و نتیجه ایی جزء اتلاف وقت و هزینه برای شما نخواهد داشت.
موفق باشید.