تخصص : سایر امور حقوقی
باسلام وقت بخیر بنده حدودا شش ماه پیش به دلیل یک سری از شرایط مالی ووام بدهی مجبور به گرفتن پول سودی شدم وچک دادم .ودر موعد مقرر اصل پول را مهیا کردم ولی سودآن را نه وطرفم راضی نشد وکل پول رامیخواست وچک من رابرگشت زد خلاصه تقاضا اعسار دادم واعسار من به دلایلی نامشخص رد شد ..ویگ چک دیگم دریک تاریخ دیگم دارم که اونم برگشت زده وبرای اونم تقاضا اعسار دادم .میخواستم ببینم اگر از نزول دادن این آقا من صحبت کنم یا یک دادخواست مبنی براین بدم که نزول داده .آیا برای خودم مشکل سازی میشود ..چون به نظر خودم شاید بترسد وبه اصل پول راضی شود .ممنون میشوم پاسخ دهید
خیر مشکل ساز نمیشود فقط میبایست مضطر بودن خود را به دادگاه اثبات کنید
سلام.خیرمشکلی پیش نخواهد آمد ولی بار اثبات ربا بعهده ی شماست.
سلام ربا گرفتن و اثبات آن ، به ضرر ربا دهنده و گیرنده هست و هر دو مجازات میشوید در صورت اثبات مگر اینکه مضطر بودن و اکراه خود را اثبات نمایید.
سلام. درصورت حصول شرایط اضطرار و یا اکراه مشکلی جهت طرح دعوا ندارد که البته اثبات شرایط اضطرار کار راحتی نبوده و این ادعا بایستی در دادگاه به اثبات رسد و قاضی دادگاه جهت صدور رای شایسته اقناع شود.
سلام
در صورتی که جرم ربا را ثابت کنید خود نیز دچار مشکل خواهید شد و رویه قضایی بر این است که به سختی مضطر بودن فرد را می پذیرند و احتمال پیروزی شما اندک است.
با سلام،ربا برای طرفین معامله جرم است مگر مضطر بودن خود را اثبات کنید.
سلام می توانید مضطر بودن خود را اثبات کنید استشهادیه نوشته یا پیامک اگر دارید جهت اثبات ادعای خود آماده کنید
ربا هم برای ربا دهنده و هم گیرنده جرم است و مجازات دارد مگر اثبات اضطرار کنید که کار بسیار دشواری است و بار اثبات بر عهده شماست
با سلام
بر اساس ماده ۵۹۵ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات، «هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و موزون معامله نماید و یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته میشود.» و به موجب همین ماده«مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا به عنوان جزای نقدی محكوم میگردند.»
ربا در هر حالتی عمل جرم محسوب می شود اما ربا در میان مسلمان از کافر، بین پدر و فرزند و زن و شوهر مجازات ندارد. اگر این روابط بین طرفین ثابت شود مجازات در نظر گرفته نخواهد شد.ربا دهنده هم اگر در شرایط اضطرار قرار گرفته باشد باشد و از روی ناچاری قرارداد ربوی امضا و ربا داده است از مجازات معاف خواهد شد.
سلام در صورتی که اضطرار خود را ثابت ننمایید هم شما و هم ربا دهنده مشمول ماده 595 قانون مجازات می شوید.اثبات اضطرار بعهده شما و تابع ادله و مدارکی که حین اخذ وجه داشتید است. قبل از هر کار با بررسی مساله نزد یک وکیل اقدام کنید تا مجازات گریبان خودتون رو نگیرد.
سلام وقت بخیر
اصلا جای نگرانی نیست ولی بار اثبات اضطرار و ضرورت در گرفتن وجه رو باید اثبات کنید
و در خاتمه اینکه در صورت اثبات ربا ،هم ربا دهنده و هم گیرنده مجرم تلقی میشوند
موفق باشید
با سلام میتوانید و برای اینکه پای خودتان بوسه نیاید مساله اضطرار و اکراه خود را مطرح نمایید.
سلام طبق قانون ربا دهنده و ربا گیرنده مجرم بوده و مجازات خواهند شد اثبات ربا کار دشواری است و اثبات اضطرار شما در اخذ ربا نیز دشوار میباشد چنانچه بتوانید با ادله محکمه پسند مثل شاهد، پیامک و... قاضی را مجاب کنید امکان طرح دعوا وجود دارد
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (2)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (3)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (8)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (7)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (10)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (7)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (6)
سایر امور حقوقی
پاسخ ها (5)
مهرداد مرادیفرد
1401/08/28-23:17:38